10x Tips Parijs

Parijs is een van mijn favoriete steden. Met de Thalys zit je er zo (vanaf Rotterdam ben je er in 2,5 uur en vanaf Amsterdam in 3,5 uur). De stad zit vol mooie gebouwen, fantastische hotels, gezellige pleinen en de beste winkels. En niet te vergeten alle bezienswaardigheden als de romantische Eiffeltoren en het prachtige Louvre. Ik heb mijn favoriete spots in de stad verzameld:

#1. Hotel Nolinski

Style Report: Hotel Nolinski, ParisGelegen in een mooie wijk. Vlakbij de Opera, Palais Royal en het Louvre. La Fayette en de luxe winkelstraten liggen op zo’n 10 minuten lopen. Bij Nolinski hebben ze oog voor detail. Alles klopt, van inrichting tot service. De indrukwekkende kamers hebben uitzicht op levendig Parijs. Ook al ligt het hotel aan een drukke straat, binnen hoor je niets. Een oase van rust in hartje Parijs. Bij mooi weer open je de deuren naar het Franse balkon en voel je bruisend Parijs binnenkomen. Heel fijn is de spa in dit hotel. Na een lange dag slenteren kom je hier compleet tot rust. Of start je dag hier met een aantal banen in het zwembad voordat je naar het ontbijt gaat. Je kunt genieten van ontbijt, lunch en diner in Brasserie Rejane. Een traditionele Franse brasserie met een moderne twist.

www.nolinskiparis.com

#2. Hotel Pavillon de la Reine

Style Report: Pavillon de la Reine, Paris

Gelegen aan een van de mooiste pleinen van de stad: Place des Vosges. Te midden van alle kunstgaleries vind je hier een poort. Zodra je onder deze poort doorloopt kom je op de binnenplaats en tevens ingang van het hotel. Meteen krijg je dat wow gevoel. Wat een prachtig oud gebouw. Het zit vol met klimop, dat vooral in de lente en zomer een prachtig beeld geeft. Niet alleen de buitenkant is mooi, het hotel zelf is ook heel stijlvol ingericht. De lobby heeft een gezellige haard en bibliotheek. De kamers hebben een romantische inrichting. Er is overigens geen restaurant, maar met zo’n locatie geeft dat ook niet. Binnen enkele stappen heb je de eerste restaurants in deze gezellige wijk al te pakken.

www.pavillon-de-la-reine.com

#3. Restaurant Il Vino

Style Report: Restaurant Il Vino, Paris

Bij Il Vino bestel je geen wijn bij het eten, maar eten bij de wijn. Pardon? Juist, hier werkt het dus andersom. Je begint met de wijnkaart, kiest een lekkere wijn uit en daarbij maakt de chefkok een bijpassend gerecht. Een fantastisch concept in een mooie setting met heerlijke wijnen en gerechten. Ik ben fan!

www.enricobernardo.com

#4. Restaurant Du Palais Royal

Style Report: Restaurant Du Palais Royal, Paris

Dit restaurant is te vinden in de tuin van het mooie Palais Royal. En heeft met deze locatie waarschijnlijk het beste terras van Parijs. Het biedt een fijne sfeer en heerlijk eten. En is zelfs bekroond met een michelin ster. Hier moet je gewoon een keer gegeten hebben!

www.restaurantdupalaisroyal.com

#5.  Maison Blanche

Style Report: Maison Blanche, ParisGelegen op het dak van het Théâtre des Champs-Elysées, met een fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren en Les Invalides. Vooral in de zomer een aanrader. Boek een tafel op het terras en beleef een onvergetelijke avond onder de sterren met het beste uitzicht op de Eiffeltoren!

www.maison-blanche.fr

#6. Merci

Style Report: Merci, Paris

Fijne winkel met alles van interieur en design tot mode. En dan ook nog twee cafés en een restaurant. Hier ben je wel een dag zoet.

www.merci-merci.com

#7. La Trésorerie

Style Report: La Trésorerie, Paris

Bij deze winkel vind je werkelijk alles voor in de keuken. Het is een waar paradijs voor zowel de professionele als de thuiskok.

www.latresorerie.fr

#8. Maison du Chocolat

Style Report: Maison du Chocolat

Een van de beste chocolatiers in Parijs. Heerlijke en krachtige chocolade in soms onverwachte combinaties. En dan ook nog eens prachtig verpakt.

www.lamaisonduchocolat.com

#9. Place des Vosges

Style Report: Place des Vosges, Paris

Place des Vosges is een van de oudste pleinen van de stad. En zoals we al eerder zeiden bij Hotel Pavillon de La Reine ook nog eens een van de mooiste pleinen! Wandel onder de bogen of door de tuin en bewonder de prachtige gevels van de omringende gebouwen. Het plein ligt in de populaire wijk Le Marais.

#10. Place Vendôme

Style Report: Place Vendome, Paris

Niet alleen een prachtig plein, maar ook een wijk om mooie sieraden en high fashion in te slaan. Slenter ook zeker door de omliggende straten met chique winkels. Alleen al voor window shopping een fijne plek!

Veel plezier in Parijs!