5x Gezelschapsspellen met Kinderen

Het voelt nog volop zomer en daar hoor je ons niet over klagen. Maar toch zijn de herfst en winter ook zeker favoriet hier hoor. Samen bij de warme open haard een spelletje doen terwijl het buiten regent, heerlijk! Op dit moment zijn deze spellen onze favoriet. De meeste zijn vanaf een jaartje of 6 wel te spelen.

#1. Betoverende Doolhof

Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Deze doolhof van Ravensburger lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

Style Report: Spellen

Bekijk hier het spel Betoverende Doolhof

#2. Schatzoekers in het Spookhuis

In dit draait alles om samenwerking; je wint of verliest als team! Spelers werken als één team en proberen met alle 8 de juwelen te ontsnappen uit het huis voordat er spoken opduiken in de 6e verdoemde kamer. Je team en jij moeten met veel tactiek door de kamers en gangen lopen en juwelen pakken en wegbrengen. Als er een spook in de kamer is, moet je team daar mee vechten.

Style Report: Spellen

Bekijk hier het spel Schatzoeker in het Spookhuis

#3. Ticket to Ride

Ticket to Ride Mijn Eerste Reis is dé kinderversie van de razend populaire spellenserie Ticket to Ride. Verzamel kaarten van verschillende kleuren, gebruik deze om treinroutes te claimen en behaal bestemmingskaarten om het spel te winnen. Stap aan boord en beleef een geweldig treinavontuur dwars door Europa!

Style Report: Spellen

Bekijk hier het spel Ticket to Ride Mijn eerste Reis

#4. Dobble

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen.
Style Report: Spellen

Bekijk hier het spel Double

#5. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.
Style Report: Spellen

Bekijk hier het spel Rummikub