Recept: Carrotcake Cheesecake

Ben je ook zo gek op cheesecake? En worteltaart? Goed nieuws! Deze twee samen maken een heerlijke taart! Dit recept komt van Laura’s Bakery.

INGREDIËNTEN

CARROT CAKE BESLAG

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram lichtbruine basterdsuiker
150 ml zonnebloemolie
2 eieren
1 tl kaneelpoeder
1 tl koek- en speculaaskruiden
0,25 tl nootmuskaat
snuf zout
100 gram wortel, geraspt
handje walnoten, in stukjes gehakt

CHEESECAKEBESLAG

500 gram naturel roomkaas
125 gram suiker
2 eieren
1 eidooier
100 gram crème fraîche
1 tl vanille-extract
1 el maïzena

DECORATIE

200 gram naturel roomkaas
100 gram poedersuiker
100 gram boter
1 tl vanille-extract
Extra: walnoten voor bovenop de taart

BEREIDING

Doe alle ingrediënten voor de carrot cake bij elkaar in een kom en schep om tot een stevig cakebeslag. Voor de cheesecakelaag voeg je roomkaas en suiker samen, klop dit romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal mengsel, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg ook de crème fraîche, het vanille-extract en de maïzena toe. Spatel door tot een egaal beslag. Schep de helft van het carrot cake beslag op de bodem van je met bakpapier beklede springvorm, verdeel gelijkmatig over de bodem. Giet/schep dan ongeveer een kwart tot een derde van het cheesecakebeslag in de vorm. Dit spreid je niet gelijkmatig uit maar laat je gewoon zo in het midden van de vorm. Schep vervolgens de rest van het carrot cake beslag in de vorm, gevolgd door de rest van het cheesecakemengsel. De laatste laag spreid je wel gelijkmatig uit. Bak de cheesecake in 80 minuten op 180 graden gaar (een waterbad is niet nodig). Dek de taart halverwege het bakken af met aluminiumfolie zodat hij niet te donker kleurt. Laat de taart na het bakken minimaal een uur afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kiertje. Laat hem daarna een nacht in de koelkast opstijven. De volgende dag maak je het roomkaasglazuur. Doe alle ingrediënten in een kom en klop tot een romig glazuur. Smeer de cheesecake er rondom en bovenop mee in. Maak de taart af door rondom walnoten op de taart te leggen.

Bron: Laura’s Bakery