Recept: Gnocchi met Spinaziepesto

Gnocchi met spinaziepesto uit de oven

Ik kwam dit heerlijke recept op chickslovefood.com tegen! Dit vega gerecht maak je in een handomdraai met onder andere spinazie, mozzarella en pecannoten.

Style Report: Recipes

Recept

-2 personen
-20 min. bereiding

Ingredienten:
-250 g gnocchi
-400 g spinazie
-2 tenen knoflook
-100 g pecannoten
-1 bol mozzarella

Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.
-Doe de helft van de spinazie, de knoflook, 70 g pecannoten, een scheut olie en een snuf peper en zout in een keukenmachine en vermaal tot een pesto.
-Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de rest van de spinazie daarin totdat deze is geslonken.
-Doe de gnocchi in een ovenschaal en roer de pesto en de gebakken spinazie erdoor. Pluk dan de bol mozzarella uit elkaar en verdeel over de gnocchi. Breek tot slot de rest van de pecannoten in stukjes en strooi deze er ook over.
-Bak de ovenschaal zo’n 5-7 minuten in de oven totdat de mozzarella is gesmolten. Enjoy!

Tip: Ook lekker met uitgebakken spekreepjes in plaats van pecannoten!

Bron: chickslovefood.com