Quarantine Halloween

Halloween valt dit jaar op zaterdag. Een dag vol spanning, gezelligheid en snoep zou je zeggen… maar door de coronamaatregelen valt er niet veel te vieren. Toch is het wel leuk om er thuis, met je eigen gezin, aandacht aan te besteden. Wat te doen?

#1. Versier je huis

Foto/credit: @shiplapshanty

Van minimaal tot helemaal uitpakken. Steeds meer tuincentra en winkels hebben Halloween versiering. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Intratuin, Xenos of Action. Leef je uit!

#2. Maak een Halloween pompoen

Of je nu gaat voor een klassiek spookgezicht of een origineel ontwerp, pompoen snijden is de perfecte activiteit om tijdens Halloween met kinderen te doen! Uitleg nodig? Kijk dan eens op leukvoorkids.nl.

#3. Kijk een spannende film

Op Netflix staan diverse spannende films voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan Ghost Patrol, A Witches Ball, Spooky Stories, Pac’s Scary Halloween, Kippenvel. Samen op de bank met de Halloween snacks erbij!

#4. Maak Halloween snacks

Foto/credit: Half Baked Harvest

Gezellig om samen te maken en ook nog eens lekker om tijdens die film op te eten!

#5. Organiseer een online Halloween party!

Foto/credit: Adobe

Ook al kun je dit jaar niet naar een Halloween feest, vergeet niet om het te vieren! Gewoon online. Spreek een tijd af met familie en/of vrienden (nog leuker: stuur uitnodigingen!). Doe een quiz, hapje/drankje erbij en kostuum is verplicht. Gegarandeerd een succes!