Recept: Carrot Cake Truffels

Ben je ook zo gek op carrot cake? Laura’s bakery heeft een heerlijke variant verzonnen, namelijk de carrot cake truffels. Makkelijk formaat en o zo lekker!

Foto/credit: Laura’s Bakery

RECEPT

INGREDIËNTEN
1 ei
65 ml zonnebloemolie
1/2 tl vanille-extract
65 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram bloem
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl baking soda
snufje zout
1/2 tl kaneel
snufje nootmuskaat
snufje gember
snufje kruidnagel
100 gram wortel geraspt
30 gram walnoten fijngehakt

VOOR DE TRUFFELS
100 gram cream cheese frosting
250 gram witte chocolade

INSTRUCTIES
Maak het beslag. Doe hiervoor de eieren, zonnebloemolie en vanille-extract in een kom en klop met een garde door elkaar. Voeg de suiker toe en roer dit vast door het mengsel. Bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kruiden kun je tegelijk toevoegen en door het beslag spatelen.

Zodra deze droge ingrediënten zijn opgenomen voeg je de geraspte wortel en walnoten toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid gelijkmatig uit indien het beslag zelf nog niet over de plaat uitvloeit.

Bak de cake in 10-15 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven-en onderwarmte).

Laat afkoelen voordat je de cake verkruimelt. Meng de cakekruimels met de cream cheese frosting tot een stevig geheel. Draai hier balletjes van en zet weg in de koelkast of vriezer.

Smelt de witte chocolade au bain marie en dip de koude balletjes in de chocolade. Decoreer met walnoten.

BEWAREN
Afgedekt in de koelkast blijven de truffels 3-4 dagen goed.

Foto/credit: Laura’s Bakery