Recept: Gevulde Avocado met Cashewroom

Style Report: Recipe Stuffed Avocado, Recept Gevulde Avocado

RECEPT GEVULDE AVOCADO MET CASHEWROOM

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

2 avocado’s

Vulling:
160 gram cashewnoten, gedrenkt in lauw water gedurende 4 uur
235 ml water
1 eetlepel edelgistvlokken
1 theelepel appelciderazijn
2 theelepels citroensap
1 theelepel tamari (soyasaus)
1/4 teen knoflook
1/4 theelepel zeezout
1 theelepel extra vierge olijfolie

Garnering:
1 eetlepel gehakte bieslook
4 Paranoten, grof gemalen en gemengd met 1/2 theelepel tamari
4 kerstomaatjes, julienne gesneden

BEREIDING

Voor de cashewroom meng je alle ingrediënten van de vulling in een blender tot een gladde massa. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en de schil. Leg de avocado-helft op een bord en vul deze met de cashewroom. Garneer met de gemalen paranoten en gehakte bieslook. Serveer met de cherrytomaatjes aan de zijkant. Op de foto is een olijven paté gebruikt om de avocado op te leggen.

Eet smakelijk!

Bron: www.onegreenplanet.org