Recept: Sinterklaas Speculaas Truffels

Om alvast in de Sinterklaas stemming te komen hebben we hier een heerlijk recept van Laura’s Bakery!

Style Report: Sinterklaas Recept

INGREDIËNTEN (VOOR 16-18 STUKS)

225 gram speculaasjes
1 pakje MonChou (100 gram)
ongeveer 50 gram amandelspijs
300 gram melkchocolade
geschaafde amandelen

Style Report: Sinterklaas Recept

BEREIDING

Vermaal de speculaasjes tot fijne kruimels. Dit kan met een blender, maar je zou ze ook fijn kunnen stampen met een deegroller. Voeg dan de MonChou toe en kneed dit door de kruimels, er ontstaat nu een stevig soort deeg. Van de spijs maak je kleine balletjes, die van mij waren ongeveer 3 gram per stuk. Neem een beetje van het kruimeldeeg en vouw het stukje spijs hier in. Eigenlijk zoals je ook doet bij de gevulde kruidnoten. Rol tot een mooie bal en zet ze even in de koelkast zodat ze een beetje steviger worden. Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Als dit gesmolten is, voeg je de rest van de chocola toe. Roer tot alle chocola is gesmolten. Haal de speculaas truffels uit de koelkast en dip ze één voor één in de chocolade. Doe dit met één of twee vorken. Laat de truffel even uitlekken boven het kommetje met chocola, voordat je ze verplaatst naar een met bakpapier beklede plaat. Terwijl de chocola nog nat is, strooi je wat geschaafde amandelen over de truffels. Laat de chocolade volledig uitharden. En klaar is je Sinterklaas lekkernij! Niet zo dol op amandelspijs? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zonder spijs maken.

Bron: www.laurasbakery.nl