Stratego Assasin’s Creed

Stratego is denk ik bij iedereen wel bekend. Stratego Original is een echte spelklassieker, waarin twee legers tegen elkaar strijden. Veel ouders zullen het vroeger regelmatig gespeeld hebben. Inmiddels zijn er van dit strategische bordspel meerdere varianten uitgebracht.

Foto/credit: Style Report

Sinds kort heeft Jumbo een bijzondere variant op de markt gebracht, namelijk Stratego Assasin’s Creed! Voor degene die niet thuis zijn in computerspellen: Assasin’s Creed is een serie van computerspellen die draaien rond de rivaliteit tussen twee oude, geheime genootschappen: de Assasijnen en de Tempeliers.

Foto/credit: Style Report

Wij waren benieuwd naar dit spel! Om te beginnen moet je de stickers op de pionnen plakken. Gelukkig is zoiets altijd eenmalig, want het is wel even een werkje om alle stickers netjes recht op de pionnen te krijgen. Vervolgens zet je het bijgelederde scherm in het midden van het speelbord. Nu kun je je leger opstellen, zonder dat je tegenstander het ziet. Jij bent de bevelhebber van je leger en bepaalt wie waar gaat staan. Denk van te voren goed over wie je waar neerzet. Wat is het verstandigst? Hoe ben je het sterkst? De appel uit het spel is het meest waardevol, hoe ga je deze beschermen? Zijn jullie klaar? Haal het scherm en het gevecht kan beginnen.

Foto/credit: Style Report

Om de beurt kies je tussen een stuk verplaatsen of aanvallen. Je kunt niet beide in een beurt doen. Stukken mogen naar voren, achteren en opzij, maar niet schuin. De explosies in het midden zijn geen vakken, hier moet je omheen. De appels en bommen kunnen niet verplaatst worden. Als er een tegenspeler voor, achter of naast je staat, mag je aanvallen. De hoogste wint en mag blijven staan. De laagste gaat van het bord af. Maar let op, want er zijn ook bommen. 

Foto/credit: Style Report

Mooi en kwalitatief uitstekend spel. Stratego Assasin’s Creed mag gewoon niet ontbreken in de kast van de spelliefhebber! Op zoek naar een leuk cadeau voor je tiener? Dan is dit zeker een aanrader!

Te koop bij oa bol.com. Kijk voor meer informatie op Jumbo.eu.