Van klein tot groots – Coco Chanel

In de superleuke serie “Van klein tot groots’, ontdekken kinderen én volwassenen de levensverhalen van bekende & belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën. Prachtige prentenboeken en echte verzamelobjecten. Deze horen gewoon thuis in de boekenkast!

Style Report: Van klein tot groots, CoCo Chanel
Zo hebben we bijvoorbeeld Coco Chanel. Zij was dé vrouw van de Franse mode, wie kent haar niet. Maar ken je ook haar verhaal? Als naaister bevrijdde ze vrouwen van hun korsetten, verkortte ze rokken en gaf ze aan veel kleding een mannelijke touch. Haar eenvoudige stijl, comfortabel en elegant, bracht een revolutie teweeg in de modewereld. Haar kleding staat daarom symbool voor de vrijheid van de moderne vrouw.

Style Report: Van klein tot groots, Audrey Hepburn
En hoe zit het met Audrey Hepburn? Naast filmster en een schoonheids- en stijlicoon was Audrey Hepburn vooral een vrouw die de wereld veroverde met haar toewijding. Haar bescheiden en menslievende levenshouding leidde ertoe dat ze ambassadrice werd voor UNICEF en kinderen hielp in de meest hulpbehoevende landen ter wereld.

In 2019 komt ‘Van klein tot groots’ Anne Frank uit. Wil je de boeken in het Engels lezen? Dan is er meer keus, zoals: Frida Kahlo, Ella Fitzgerald, Amelia Earheart, Marie Curie en Agatha Christie.

Boeken zijn te bestellen via bol.com.