Winnaar Speelgoed van het Jaar: Mysterium Park

In Mysterium Park (van Libellud) ga je als helderziende op zoek naar de sinds enkele jaren verdwenen directeur van het circus. Het is een vereenvoudigde en snellere versie van het bekende bordspel Mysterium.

Foto/credit: Libellud

Het leuke aan dit spel is dat de spelers samen winnen of samen verliezen, het is dus geen strijd tegen elkaar. De directeur blijkt vermoord te zijn. Als team moet je op zoek naar de moordenaar en de moordlocatie. Spannend verhaal dus.

Foto/credit: Libellud

Eerst worden de rollen verdeeld. Een speler is de geest (dat is de verdwenen directeur) en geeft aanwijzingen en tips in de vorm van geïllustreerde kaarten. De geest mag niets zeggen en moet dus heel goed nadenken welke kaarten hij per speler inzet om ze op het juiste spoor te zetten. De andere spelers zijn waarzeggers en zullen met behulp van de tips de moord proberen op te lossen. Als je als team goed samenwerkt, kun je de moord oplossen en het spel winnen. Als je elkaar niet goed begrijpt, verlies je als team het spel.

Foto/credit: Style Report

Mysterium Park is echt prachtig vormgegeven, tot in de kleinste details. Die kaarten zijn echt plaatjes om naar te kijken. Wij vinden dit een heel leuk spel! En lekker compact, dus ook makkelijk mee te nemen naar familie/vrienden of op reis. Leeftijd is vanaf 10 jaar, voor jongere kinderen kunnen de afbeeldingen ook wat eng zijn. Door de vormgeving en het verhaal is dit spel ook erg leuk voor de oudere kinderen en volwassenen. De spelduur is ongeveer een half uur, precies goed als je het ons vraagt.

Absoluut een aanrader! Dit spel gaat komende winter bij ons veel uit de kast gehaald worden. Te koop bij o.a. Bol.com.

Opmerking
Voor het schrijven van dit artikel heeft Style Report een product ontvangen. Ons enthousiasme over dit product klopt helemaal, wij plaatsen alleen artikelen van producten waar wij volledig achter staan. Foto’s zijn gemaakt door Style Report, tenzij anders aangegeven onder de foto.