Flammkuchen met carpaccio en pestomayonaise

Dit heerlijke recept kwamen we tegen op de site van Chicks Love Food. Perfecte voor zondagmiddag snack of diner. En ook nog eens makkelijk te bereiden. Zet de wijn maar alvast koud!

Foto/credit: Chicks Love Food

Recept

2 personen
15 min. bereiding
1 uur wachttijd

Benodigdheden

520 g tarwebloem
7 g gist
175 g crème fraîche
2 el groene pesto
3 el mayonaise
75 g Parmezaanse kaas
200 g carpaccio
20 g pijnboompitten
30 g rucola

Bereiding

Doe het tarwebloem en de gist samen met 320 milliliter water in een keukenmachine en kneed het tot een elastisch deeg. Het blijft een beetje plakkerig.
Dek het deeg af met een schone, vochtige theedoek en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm na het uur de oven voor op 220 graden.
Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol daarop het deeg uit tot een ronde, dunne lap.
Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bak de flammkuchen in 10 tot 15 minuten gaar.
Meng ondertussen de pesto samen met de mayonaise tot een egale saus.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Haal de flammkuchen uit de oven en beleg ‘m met de carpaccio.
Verdeel ook de pestomayonaise, de geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en rucola over de flammkuchen. Enjoy!

Opmerking:
Dit artikel is niet gesponsord #nospon. Wij zoeken onze tips en foto’s altijd zorgvuldig uit. Mocht bepaalde informatie, een credit of link niet kloppen: laat het ons weten, dan passen wij het aan!