Nieuw Bordspel: Tiny Towns

White Goblin Games heeft weer een nieuw spel uitgebracht. Alleen al de doos is een plaatje om naar te kijken! In Tiny Towns ben je de burgemeester van een klein stadje in het bos. De bosbewoners hebben een samenleving gecreëerd die verborgen is voor roofdieren.

Foto/credit: Style Report

Je bezit maar een klein stukje land en de grondstoffen zijn schaars, dus je pakt wat je pakken kan en zeg nooit nee tegen die belangrijke grondstoffen. Door slim te plannen bouw je een bloeiende stad. Pas op dat je je stad niet te vol bouwt met grondstoffen die je niet nodig hebt, want dan verdien je minder punten. Een boerderij, feestzaal, fontein, monument, tempel, uitkijktoren. Elk gebouw verdient op zijn eigen manier punten. Wie uiteindelijk de meest welvarende kleine stad bouwt, wint het spel!

Foto/credit: Style Report

Het spel heeft even wat voorbereiding nodig. Elke speler krijgt een speelbord met 16 lege bouwplaatsen erop. De cottage kaart leg je open op tafel. Vervolgens sorteer je alle overige gebouwen kaarten en leg je deze op stapels met de plaatjes naar beneden. Van elke gebouwen stapel pak je een kaart en leg je deze open op tafel, naast de cottage kaart. De overige kaarten leg je terug in de doos, deze gebruik je niet tijdens dit spel. De blokjes van grondstoffen en gebouwen sorteer je op kleur.

Foto/credit: Style Report

Wij hebben tot nu toe de grondstofkaarten even in de doos gelaten, die hebben we nog niet nodig gehad. Ook de monumentenkaarten hebben we even achterwege gelaten. Omdat we dit spel met kinderen spelen, hebben we ervoor gekozen simpel te beginnen.

Een speler kiest een kleur blokje en plaatst dit op een leeg vakje in zijn eigen stad. Elke ronde kiest een andere speler de kleur van het te plaatsen blokje. Bij een bepaalde combinatie van gekleurde blokjes mag je een gebouw bouwen. Deze gebouwen geven je uiteindelijk punten, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Foto/credit: Style Report

Het spel is voor maximaal 6 spelers en vanaf 10 jaar. Onder de 10 jaar kan het spel nog wat lastig zijn of te lang duren. Maar qua regels is het prima te volgen voor kinderen hoor. Wij waren tussen de 30 en 45 minuten bezig. Elk spel verloopt weer anders en je kunt het eventueel weer anders spelen met monumentenkaarten en grondstofkaarten. Zo blijft het uitdagend en leuk spel voor de hele familie regenachtige zondagmiddag!

Vanaf 14 maart is Tiny Towns in de meeste speelgoedwinkels/ -webshops te koop! Kijk voor meer informatie op www.whitegoblingames.nl.