Nieuw van White Goblin Games

Waarschijnlijk heb je wel een spel van White Goblin Games in de kast staan. In de 10 jaar dat ze bestaan, zijn ze behoorlijk groot geworden. Bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen, alles is te vinden. Kwalitatief goede spellen die erg leuk zijn om te spelen! En ze hebben weer een hoop nieuwe spellen uitgebracht! Wij lichten er twee uit:

Artisjokken

Een stortvloed aan stekelige groentegewassen heeft je tuin overwoekerd. Er is maar één oplossing: verwijder alle Artisjokken! Snoei in je stapel kaarten door verse groenten te oogsten.

In het spel moet je zo snel mogelijk al je artisjokken verwijderen. Elke speler 10 artisjokkaarten. Deze leg je gedekt in een stapel voor je neer. Dit is jouw persoonlijke stapel. Vervolgens schud je alle groentenkaarten en leg je deze gedekt in het midden van de tafel. Dit is de tuinvoorraad. Dan draai je de bovenste 5 kaarten van de tuinvoorraad om en leg je deze naast elkaar. In de tuinvoorraad vind je prei, mais, aardappel, wortel, ui, rabarber, paprika, biet, broccoli, aubergine, tuinboon en artisjok. Naast de tuinvoorraad komt de composthoop, kaarten die spelers wegdoen.

Om te beginnen neemt elke speler 5 artisjokken van zijn persoonlijke stapel in de hand. Ben je aan de beurt? Dan mag je een kaart uit de tuin pakken. Die mag je gelijk spelen, of je houdt ‘m nog even vast. Let ook op de speciale krachten die op de kaarten vermeldt staan. Soms mag je bijvoorbeeld ruilen of een artisjok verwijderen. Lukt het je om een handvol kaarten te pakken waar geen artisjokken in zitten? Dan heb je gewonnen!

Leuk kaartspel, makkelijk mee te nemen en vanaf 8 jaar heel goed mee te spelen!

Weerwolven

De nacht breekt aan en in het dorp valt iedereen langzaam in slaap. In het holst van de nacht maken de weerwolven zich klaar voor de jacht! Lukt het de dorpelingen om op tijd het dreigende gevaar uit het dorp te verjagen? Pas op! Niet iedereen verteld de waarheid. Weerwolven verschuilen zich tussen de dorpelingen en smeden hun snode plannen in de schaduw.

Het spel weervolven is bij de meeste denk ik wel bekend. Op scholen is het ook erg populair. Dit is het perfecte partyspel voor grote groepen, van jong tot oud. Ga in een kring zitten, zodat je elkaar goed kunt zien en kies een spelleider. De spelleider heeft de regie en zorgt ervoor dat iedereen het spel goed kan spelen. De kaarten worden verdeeld. Ben je een dorpeling? Dan moet je de weerwolven zien te ontmaskeren. Ben je de weerwolf? Dan moet je de dorpelingen overtuigen van je onschuld! Gaat dat lukken? Niet iedereen verteld de waarheid. Spannend!

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit spel goed meespelen!

Meer

Kijk op www.whitegoblingames.com voor meer nieuwe spellen. Leuk detail: tot 4 oktober krijg je 10% korting op alle dierenspellen!