Nog 2 dagen, breng je stem uit! Speelgoed van het jaar 2020

Heb jij al gestemd op het speelgoed van 2020? Je kunt nog tot 1 november stemmen! Op 4 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Waarom stemmen? Niet alleen stem je op goed speelgoed, ook kun je zelf prijzen winnen. Er staan weer veel gezelschapsspellen tussen, dus er kan weer veel samen gespeeld worden! Breng je stem uit op www.speelgoedvanhetjaar.nl.

Bank Attack

Een spel dat genomineerd is in de categorie 6 & 7 jaar. Wij hebben het inmiddels meerdere keren gespeeld en zijn enthousiast! Leuk aan dit spel is dat je samenwerkt. Er is dus niet 1 winnaar, maar je probeert samen de kraak van de eeuw te plegen. Die kluis moet open! Gaat het jullie lukken?

Foto/credit: Style Report

Vul de kluis met de goudstaven en zet deze aan. Kies wie je wilt zijn en ga aan die kant van de kluis zitten. Vervolgens kies je welke level je wilt spelen. Als je niets kiest, start je met level 1.

Foto/credit: Style Report

De kluis zegt wat je moet doen, bijvoorbeeld: ‘Money man pak de handschoenen’ en ‘Hacker geef de laptop aan de explosieven expert’. Deze opdrachten moet je uitvoeren. Zodra de kluis zegt dat je iets moet gebruiken, druk je op je eigen knop. Al deze opdrachten gaan snel achter elkaar, dus spanning gegarandeerd! Lukt het om de kluis te kraken? Dan vliegen de goudstaven eruit!

L.A.M.A.

Een superleuk spel dat genomineerd is in de categorie 8 & 9 jaar! Hier is het niet samenwerken maar gaan we voor een winnaar. De vrolijke kleuren en het lama thema maken dit tevens geen gezellig spel om naar te kijken. En het is makkelijk om mee te nemen. Dus hup in de tas naar opa en oma of op vakantie (als we weer mogen).

Foto/credit: Style Report

Schud de kaarten en geef elke speler 6 kaarten. De rest leg je op een stapel neer. De bovenste kaart draai je om, dit wordt de startkaart. Dan ga je om de beurt een kaart afleggen, een kaart pakken of pas je.

Foto/credit: Style Report

Een kaart afleggen mag alleen als je een kaart met een gelijke waarde of een waarde die precies één hoger is. Een kaart trekken doe je als je niets kan afleggen. Passen doe je als je geen kaart kunt afleggen of kaart wil trekken. Bij passen doe je de gehele ronde niet meer mee.

Foto/credit: Style Report

Een ronde eindigt als een speler geen kaarten meer in zijn hand heeft of als alle spelers hebben gepast. Na elke ronde worden er minpunten uitgedeeld aan degene die nog kaarten in hun handen hebben. Het spel is afgelopen zodra een speler de 40 minpunten heeft bereikt. De speler met de minste minpunten wint het spel!

Op welk speelgoed ga jij stemmen? www.speelgoedvanhetjaar.nl