Winnaar Speelgoed van het Jaar: Pixicade

Met Pixicade maak en speel je je eigen videogame. Hoe cool is dat? Hier waren wij wel erg benieuwd naar. Hoe werkt het? Download de Pixicade app, teken je game met de bijbehorende stiften en papier, maak een foto via de app en vervolgens komt je game tot leven! Onze kinderen waren helemaal verbaasd, echt zo leuk! Je kunt de game ook delen met vrienden in de Pixicade app. Want het is natuurlijk nog leuker om samen te spelen! Zo kun je ook toffe games van anderen vinden in de app.

Na een aantal keer oefenen zul je merken dat het ontwerpen steeds beter gaat. Je krijgt er handigheid in en weet wat leuk is om te gebruiken. In handleiding geeft ook stap voor stap aan wat je kunt/moet doen.

De vijf stiften hebben een eigen betekenis:

Zwart = speelruimte
Creëer de vloer, muren en platforms van je games. Hiermee geef je de grenzen aan.

Groen = avatars
Lanceer avatars om doelen te verzamelen. Een avatar is het personage dat je speelt in de game.

Blauw = doelen
Verzamel en verpletter alle blauwe doelen om te winnen. Hiermee kun je een level winnen.

Rood = gevaren
Vermijd gevaren. Als een avatar rood raakt, ben je af en is het spel afgelopen.

Paars = beweegbare spelelementen
Beweegbare spelelementen kunnen worden ingezet om doelen te verpletteren en te verzamelen. Deze elementen kan je avatar dus omduwen of bewegen.

Belangrijk is om eerst te bedenken hoe je avatar eruit ziet en wat het doel van de game wordt. Je kunt eventueel ook eerst even oefenen in het bijgeleverde activiteitenboek. De avatar mag niet groter zijn dan de lijnen/paden waar hij doorheen moet lopen. Je kunt als doel bijvoorbeeld munten verzamelen. Maar het spel moet wel spannend zijn, dus teken je er ook wat opstakels bij. Bijvoorbeeld stenen die opzij geduwd kunnen worden.

Wij vinden dit echt een leuk spel. Kinderen kunnen hier heerlijk hun creativiteit in kwijt. Het is wel duidelijk dat de makers van dit spel zowel een juf als programmeur zijn, wat een goed teamwork is dit geweest. Ook fijn dat je gewoon wit papier kunt gebruiken en ook eigen stiften. Als ze maar dezelfde kleur hebben. Dus geen paniek als het papier en/of de stiften op zijn.

Te koop bij o.a. Bol.com en Intertoys.

Opmerking
Voor het schrijven van dit artikel heeft Style Report een product ontvangen. Ons enthousiasme over dit product klopt helemaal, wij plaatsen alleen artikelen van producten waar wij volledig achter staan. Foto’s zijn gemaakt door Style Report, tenzij anders aangegeven onder de foto.